Projecten 156

from www.070groenekampioenen.nl
Den Haag

Deel samen met je buren een Buurauto

Buurauto is de elektrische auto die je deelt met buren of je buurt. Het is er al in verschillenden steden in Nederland waaronder Den Haag (o.a. Regentessekwartier, Vruchtenbuurt, Bezuidenhout). Bewoners van de Archipelbuurt hebben ook interesse en daarom willen wij hier ook graag starten autodelen. Het is makkelijk, duurzaam en voordeliger dan een eigen auto. Bovendien zorgt het voor minder auto’s in de wijk. Het zou mooi zijn als meer inwoners van Den Haag gebruik gaan maken van elektrisch autodelen via Buurauto. Voor een schoon, bereikbaar Den Haag met minder auto’s. Doe je mee?
from www.070groenekampioenen.nl
Den Haag

Haal een gratis NEE-NEE of NEE-JA sticker op

Bij Het loket van Duurzaam Den Haag kun je een gratis NEE-JA sticker of NEE-NEE sticker halen. Dat bespaart je flink wat trips naar de papierbak. Elk jaar krijgen we meer reclamefolders in onze brievenbus. Belanden ze bij jou ook ongelezen bij het oud papier? Vraag vraag een sticker aan en haal ‘m op bij ons loket in de buurt!
from www.070groenekampioenen.nl
Den Haag

Repareer je spullen bij Repair Café Den Haag

Repair Café Den Haag is een (soms meer dan) maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die liever dingen repareert dan weggooit. Wij repareren uiteenlopende gebruiksvoorwerpen. Het meest succesvol zijn textiel, keuken- en andere huishoudelijke (elektrische) apparaten, oudere geluidsapparatuur, verlichting en laptops (Windows door Linux vervangen). Bekijk de kaart op welke vaste plekken we staan. Daarnaast reizen we door heel Den Haag, zie voor de komende datum onze website.

In jouw buurt

  • 0
  • 0
  • 0
×
My Popup

Lezen 22

5 Groene plekken in de buurt!

5 Groene plekken in de buurt!

Met het mooie zomerse weer, is het heerlijk om weer buiten te zijn. Als stad achter de duinen ga je misschien vaak naar het strand, maar er zijn meer plekken om te chillen of voor de kids om te spelen! Er zijn veel parken, stadstuinen of buurttuintjes waarvan sommigen toegankelijk...
5 Buurtinitatieven van Werkgroep Duurzame Haagse Warmte

5 Buurtinitatieven van Werkgroep Duurzame Haagse Warmte

Werkgroep Duurzame Haagse Warmte komt elke vijf weken bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen over het proces om van het gas af te gaan. Veel bewonersinitiatieven uit Den Haag zijn daarbij aangesloten, waaronder deze vijf.
Den Haag gaat van ’t gas af. Bekijk de meest gestelde vragen

Den Haag gaat van ’t gas af. Bekijk de meest gestelde vragen

WAAROM GAAT DE GEMEENTE OVER OP SCHONE ENERGIE?    Den Haag wil een gezonde, schone en leefbare stad zijn, die klaar is voor de toekomst. We onderschrijven het Klimaatakkoord van Parijs om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe manieren om onze...