5x vega(n) restaurantjes in Den Haag

Ontdek de leukste vegetarische en veganistische restaurantjes in Den Haag!


  • Door

    Lisanne Rovers

    24 april 2019

Minder vlees en zuivel is een effectieve manier om jouw impact op de klimaatverandering te verminderen. Een goede reden dus om (vaker) vegetarisch of veganistisch te eten. Dat is tegenwoordig niet meer zo vervelend, want er zijn steeds meer heerlijke vega(n) restaurants in Den Haag. 

FOAM – ontbijt, lunch en sapjes 
Bij FOAM kan je terecht voor een lekker ontbijtje, lunch of voor een vers sapje.  Ze werken met producten van het seizoen en grotendeels biologisch, dus ook dat is een pluspunt. Als het mooi weer is kan je buiten zitten in de tuin, met bijvoorbeeld een heerlijke tosti of chocolate chip pannenkoekjes.

Veggies on Fire – diner 
Van woensdag tot en met zaterdag kan je voor diner terecht bij het veganistische Veggies on fire. Voor de liefhebbers serveren ze zelfs raw vegan gerechten, oftewel het voedsel is niet verwarmd. Als dat niet helemaal je ding is hebben ze genoeg andere opties, inclusief yummie desserts. 

Symbiose
Ze zijn vegetarisch, biologisch en bevinden zich in het Valkenboskwartier. Ook iedereen die hartstikke van vlees houdt is uitgenodigd om eens een maaltijd te komen eten waarbij het vlees geeneens zullen missen. Daarnaast is het geschikt voor vegans en de glutenvrije eters. Voor de avontuurlijke eters hebben ze ook een 3 of 4 gangen verassingsmenu. 

The leaf
Het merendeel van de gerechten van the leaf zijn veganistisch en ook niet onbelangrijk: alles is hartstikke betaalbaar. Dus als je net iets teveel geld hebt uitgegeven tijdens het winkelen, dit is een goede optie want ze zitten aan het Spui vlakbij de winkelstraten.  

Jantje 
Bij Jantje draait het om geweldloos voedsel, dat vegetarisch en gezond is. Maar je kan er wel biologische friet en vegan kroketten bestellen, dus voor ieder wat wils! Ze hebben wisselende openingstijden, maar zijn veelal open voor lunch en diner. Dus fiets een keer niet direct naar het centrum om een hapje te eten en kies bijvoorbeeld Jantje. 

Eet smakelijk!

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

from www.070groenekampioenen.nl
Den Haag

Eet minder vlees