5x honing uit de buurt

Ontdek de imkers uit de buurt en geniet van lokale honing!


  • Door

    Lisanne Rovers

    1 mei 2019

De bij zorgt niet alleen voor de productie van honing, het is ook een belangrijke bestuiver. Bijen bestuiven de bloemen van allerlei planten en zorgen er voor dat er meer vruchten aan planten en bomen groeien. Zo is de bij ontzettend belangrijk voor de natuur en onze voedsel voorziening.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er steeds minder bijen in de vrije natuur zijn. Om er voor te zorgen dat de bijen niet uitsterven, kun je zelf al kleine stappen ondernemen. Voorzie bijvoorbeeld je tuin van bloemen en planten. Zo kun je tijdens Operatie Steenbreek een steen uit je tuin inleveren voor een plant!

Maar je kan ook de imker uit je buurt steunen door lokale honing te kopen. Verspreid door heel Den Haag zijn imkers actief met bijen houden en de honing daarvan wordt verkocht. Velen van deze imkers zijn lid van de Imkersvereniging Den Haag, wat meteen het eerste adresje is voor lokale honing! 

 

Imkersvereniging Den Haag 

Iedere 1e zondag van de maand van april t/m oktober, tussen 12-16 uur kan je bij de Leidsestraatweg 51 terecht voor honing en andere producten als kaarsen van bijenwas en honingbonbons. 

 

Haagse Honing 

Hier kan je terecht voor “rauwe” bloemenhoning, oftewel de honing is niet verhit en 100% natuurlijk. En natuurlijk is het zeker, want in de grote tuin van de bijenhouderij wordt getuinierd zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. 

 

Echte Haagse Honing 

Imker Paul Wouters maakt naar eigen zeggen “Echte Haagse Honing”, omdat de bijen alleen in Den Haag rondvliegen. De honing behoudt zijn natuurlijke smaak doordat er na het ‘slingeren’ alleen nog gezeefd wordt. Dus iedereen die benieuwd is of hij Den Haag in een potje honing kan proeven, probeer het uit!

 

Imker: Hans van Rossen

Wie nog wel eens op een kinderboerderij komt loopt de kans om de honing van Hans van Rossen tegen te komen! Hij verkoopt op wel zes verschillende plekken, dus grote kans ook bij jou in de buurt. Ook voor wie nooit op een kinderboerderij komt, gewoon langsgaan voor een heerlijk potje lokale honing.    

De honing is te koop op de volgende kinderboerderijen:
1. Hoeve Bijdorp (Loosduinen) 
2. Gagelhoeve- Mient. 
3. De Molenweide ( Molenwijk) 
4. Op Den Dijk( Wateringseveld) 
5. Reigershof ( Reigersbergseweg) 
6. Kakelhof ( mozartlaan) 

 

Honing van Clingendael

Lente Thee en Chocolade verkoopt honing van de imker uit Clingendael. Een mooie plek waar de bijtjes door het park vliegen. Een mooi streekproduct en heerlijk voor in je kop thee!

 

Waar koop jij lokale honing? Laat het ons weten en zet 'm op de kaart!

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project