5 Groene plekken in de buurt!

Met het mooie zomerse weer, is het heerlijk om weer buiten te zijn. Als stad achter de duinen ga je misschien vaak naar het strand, maar er zijn meer plekken om te chillen of voor de kids om te spelen! Er zijn veel parken, stadstuinen of buurttuintjes waarvan sommigen toegankelijk...


  • Door

    Lisanne Rovers

    13 juni 2019

Met het mooie zomerse weer, is het heerlijk om weer buiten te zijn. Als stad achter de duinen ga je misschien vaak naar het strand, maar er zijn meer plekken om te chillen of voor de kids om te spelen! Er zijn veel parken, stadstuinen of buurttuintjes waarvan sommigen toegankelijk zijn voor iedereen. 

 

Vlindertuin - Valkenboskwartier

De Vlindertuin is een leef- en beleeftuin verstopt in het Valkenboskwartier in Den Haag. De tuin is voor alle omwonenden om in te spelen, ontspannen, tuinieren, genieten van vlinders, bloemen en groen. Regelmatig organiseren ze leuke evenementen voor kinderen (en hun ouders).  

Emma’s Hof

Ook in het Regentessekwartier is er een stukje groen gecreëerd door en voor buurtbewoners. De stadstuin wordt onderhouden door buurtbewoners en maandelijks zijn er activiteiten. Sinds 2011 is dit rust- en ontmoetingsplaats waar door velen van genoten wordt. 

Sunny Court

Er zijn ook parkjes die wel voor iedereen toegankelijk is zoals Sunny Court, vlakbij Koningsplein. Zo’n 10 à 12 actieve buurtbewoners zet zich voor het park in om het mooi groen te houden. Er is ook een speelplek voor kinderen en bankjes om even te genieten van de mooie omgeving. 

't Gras van de buren

‘t Gras v/d Buren is, zoals de naam al doet vermoeden, een tuin voor en van de buurt, maar ook voor de vele voorbijgangers. Een mooie plek om even tot rust te komen.

De Zeeheldentuin 

Deze plek is heel veel in één: natuurspeeltuin, boomgaard, moestuin en picknickplaats. Het bevat ook nog eens een openbare tapkraan, handig! De ideale plek om in het Zeeheldenkwartier van de natuur te genieten. 

Ben je benieuwd of er bij jou in de buurt ook van deze leuke (groene) initatieven zijn? Kijk op de kaart! Of ken je nog een initatief dat ook op de kaart hoort, meld je aan en zet het op de kaart.  

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0