Geef je spullen een tweede leven!

Voor iedereen die kapotte spullen heeft, maar zelf niet kan repareren is er het Repair Café.


  • Door

    Denise Beugelsdijk

    27 juni 2019
  • Door

    Lisanne Rovers

    27 juni 2019

Een gaatje in dat mooie t-shirt, en dan? Weggooien is zonde, dus misschien pak je naald en draad en is het weer opgelost. Maar wat als het de strijkbout was geweest… Voor iedereen die kapotte spullen heeft, maar zelf niet kan repareren is er het Repair Café. 

Het Repair Café heeft als doel om repareren weer de norm te maken, in plaats van wat we nu vaak doen: weggooien en iets nieuws kopen. Daarom wordt er regelmatig op veel plekken in Nederland een Repair Café georganiseerd. Ook in Den Haag is er een lokale groep enthousiastelingen die al sinds 2011 momenten organiseert verspreid over heel de stad waar iedereen gratis terecht kan. 

Dankzij een hoop vrijwilligers met reparatiekennis en voldoende aanwezig gereedschap en materiaal kan er samen met de eigenaar een poging worden gedaan tot reparatie. Zo kan er tegelijkertijd worden laten zien dat repareren leuk is en vaak niet moeilijk. Ook is het mogelijk om een kopje koffie of thee te drinken en inspiratie op te doen bij de leestafel vol boeken over repareren en klussen. Het is gezellig, duurzaam, harstikke handig (en gratis), dus waarom zou je het niet proberen?

Er kan meer gerepareerd worden dan je denkt! Niet alleen kleding en elektrische apparaten, maar ook servies, speelgoed, fietsen en nog veel meer. Wat ligt er bij jou nog ergens in een kast te wachten tot het weer bruikbaar is? Kijk waar en wanneer het volgende Repair Café plaatsvindt en ga langs!

Kijk op de kaart waar je jouw spullen kan laten repareren of kijk op de website van Repair Café wanneer de reizende Repair Cafe's in jouw buurt zijn!

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0