We houden je op de hoogte met het laatste nieuws en voorbeelden van échte Groene Kampioenen.

Geef je spullen een tweede leven!

Geef je spullen een tweede leven!

Voor iedereen die kapotte spullen heeft, maar zelf niet kan repareren is er het Repair Café.
5 Groene plekken in de buurt!

5 Groene plekken in de buurt!

Met het mooie zomerse weer, is het heerlijk om weer buiten te zijn. Als stad achter de duinen ga je misschien vaak naar het strand, maar er zijn meer plekken om te chillen of voor de kids om te spelen! Er zijn veel parken, stadstuinen of buurttuintjes waarvan sommigen toegankelijk...
5 Buurtinitatieven van Werkgroep Duurzame Haagse Warmte

5 Buurtinitatieven van Werkgroep Duurzame Haagse Warmte

Werkgroep Duurzame Haagse Warmte komt elke vijf weken bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen over het proces om van het gas af te gaan. Veel bewonersinitiatieven uit Den Haag zijn daarbij aangesloten, waaronder deze vijf.
5x honing uit de buurt

5x honing uit de buurt

Ontdek de imkers uit de buurt en geniet van lokale honing!
5x vega(n) restaurantjes in Den Haag

5x vega(n) restaurantjes in Den Haag

Ontdek de leukste vegetarische en veganistische restaurantjes in Den Haag!
Vijf tips voor minder afval in de keuken

Vijf tips voor minder afval in de keuken

Per jaar gooien we per persoon zo’n 500 kg afval weg! En ook al doe je aan afvalscheiding, er geldt altijd: hoe minder afval hoe beter.
Den Haag gaat van ’t gas af. Bekijk de meest gestelde vragen

Den Haag gaat van ’t gas af. Bekijk de meest gestelde vragen

WAAROM GAAT DE GEMEENTE OVER OP SCHONE ENERGIE?    Den Haag wil een gezonde, schone en leefbare stad zijn, die klaar is voor de toekomst. We onderschrijven het Klimaatakkoord van Parijs om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe manieren om onze...
Met deze tips begin je vandaag nog je eigen moestuintje.

Met deze tips begin je vandaag nog je eigen moestuintje.

Verbouw je eigen groente en fruit! Het levert niet alleen een oogst op zonder chemische bestrijdingsmiddelen, je wordt er ook enorm blij van! Omdat het niet voor iedereen makkelijk is om zomaar te beginnen, delen wij graag een paar tips met je! Bedenk wat je wilt gaan verbouwen. Ga je voor het...
Besneeuwde zonnepanelen, wat te doen?

Besneeuwde zonnepanelen, wat te doen?

Den Haag kleurde gisteren wit! Rond deze tijd vragen veel mensen zich af of het winterweer schadelijk is voor de panelen en of de opbrengst lager is. En hoe zorg je voor het juiste onderhoud? Onderhoud en monitoring Allereerst: het is belangrijk om de opbrengst van je zonnepanelen te blijven monitoren. Kom...
Deze blog is € 345 waard; bespaar geld en energie

Deze blog is € 345 waard; bespaar geld en energie

Veel mensen in Den Haag letten thuis al op hun energieverbruik en zien daarmee hun energierekening flink omlaag gaan. Heb jij er wel eens bij stilgestaan hoeveel je thuis kunt besparen? Je hoeft er vaak nauwelijks iets voor te doen.
6 tips om je dagelijks leven duurzamer te maken

6 tips om je dagelijks leven duurzamer te maken

Bewust leven is echt zo moeilijk nog niet. Juist in de dagelijkse handelingen kun je een groot verschil maken. Door stil te staan bij wat je doet en hoe dat eventueel anders kan, kom je al een heel eind. Met de volgende tips helpen wij je graag op weg!
Kansen voor Koningsplein

Kansen voor Koningsplein

In drie Haagse buurten gaat Duurzaam Den Haag de komende tien jaar, samen met bewoners, aan de slag met het verduurzamen van hun buurt.
Groene fietstour voor Molenwijkers

Groene fietstour voor Molenwijkers

Op vrijdag 29 juni werd op initiatief van stichting Jij Maakt Het Verschil een bijzondere fietstour georganiseerd door Molenwijk.
Investeer in duurzame verlichting

Investeer in duurzame verlichting

Door te kiezen voor duurzame verlichting kun je veel energie besparen. Hoe je dit aanpakt? Vriend van Nudge Pricewise geeft je tips!
Warmtepomp wel of niet doen?

Warmtepomp wel of niet doen?

Zit je na te denken over de aanschaf van een warmtepomp? Weet je nog niet helemaal zeker of dat voor jou de beste oplossing is? Warmte van buiten naar binnen halen, dat is wat een warmtepomp in essentie doet. De installatie van deze alternatieve verwarmingsbron is een flinke investering die al gauw meer dan €1.000 kost. Het systeem heeft desondanks grote voordelen. In dit artikel heeft Greenhome deze voordelen, net als de nadelen, handig voor je samengesteld in een overzichtelijke lijst. Kortom, hopelijk krijg je hiermee antwoord op de vraag of je een warmtepomp wel of niet moet aanschaffen.
Energieverbruik: quooker vs.  waterkoker

Energieverbruik: quooker vs. waterkoker

De laatste jaren kom je ze op steeds meer plekken tegen: kranen waar direct kokendheet water uit komt. Deze kranen van Quooker zijn erg handig als je gelijk een glas thee wilt en geen tijd hebt om te wachten op een waterkoker of fluitketel. Maar hoe zit het met het energieverbruik van deze Quooker? Welke methode is uiteindelijk energiezuiniger: de Quooker of de waterkoker?
Gezond eten is een keuze (of toch niet?)

Gezond eten is een keuze (of toch niet?)

Van plan om (bijna) alleen nog maar gezond te eten? Lekker bezig, maar het ook écht doen is helemaal zo makkelijk nog niet. En dat is heus niet alleen jouw schuld, je omgeving heeft een hoop invloed.
Een aardgasvrije woning in 5 stappen

Een aardgasvrije woning in 5 stappen

Ben jij klaar om van het gas af te gaan, maar moet je het project nog plannen? Vriend van Nudge GreenHome legt in vijf duidelijke stappen uit wat de slimste manier is om je woning van het aardgas af te halen.
Warmtepomp in combinatie met zonneboiler: kan dat?

Warmtepomp in combinatie met zonneboiler: kan dat?

Wie zo klimaatneutraal mogelijk wil leven, kan voor verschillende duurzame maatregelen kiezen. Een veel gebruikte groene investering is bijvoorbeeld het aanschaffen van een zonneboiler of warmtepomp. Maar bespaart het ook energie om deze duurzame oplossingen te combineren? Vriend van Nudge Qurrent zocht het voor je uit!