070 zit vol Groene Kampioenen

In 070 zijn al een hoop initiatieven van Groene Kampioenen. Kijk op de kaart voor initiatieven in jouw buurt, of doe mee met een project van een Haagse organisatie.

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Haagse projecten

Thema's Sorteer op
from www.070groenekampioenen.nl

Haal een gratis NEE-NEE of NEE-JA sticker op

Bij Het loket van Duurzaam Den Haag kun je een gratis NEE-JA sticker of NEE-NEE sticker halen. Dat bespaart je flink wat trips naar de papierbak. Elk jaar krijgen we meer reclamefolders in onze brievenbus. Belanden ze bij jou ook ongelezen bij het oud papier? Vraag vraag een sticker aan en haal ‘m op bij ons loket in de buurt!
from www.070groenekampioenen.nl

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt

De 21e eeuw stelt ons voor grote uitdagingen: klimaatverandering zorgt voor extremer weer met hittegolven en veel regenval. Dat voelt groot, abstract en ver weg. Duurzaam Den Haag richt zich met project Nieuwe Energie en Groen in de Buuurt (NEGB) op wat je zelf als Hagenaar kunt doen. Dat doet NEGB niet alleen maar samen met de bewoners, ondernemers en partners uit de buurt. Doe ook mee! Ga aan de slag met je buren, familie of vrienden. NEGB helpt je er graag bij.
from www.070groenekampioenen.nl

Operatie Steenbreek

Tegel eruit, plant erin! Via Operatie Steenbreek kun jij stoeptegels inleveren in ruil voor gratis planten. Een stoeptegel uit jouw eigen tuin bijvoorbeeld. Maar misschien zie jij ook wel een mogelijkheid om jouw bedrijf, buurt, school, sportvereniging, straat of zelfs buurt te vergroenen! Wil jij zo'n groen initiatief starten? Doe dan met ons mee!
from www.070groenekampioenen.nl

Zonne-energie in Den Haag

Wat gebeurt er eigenlijk al op het gebied van zonne-energie in Den Haag? Ontdek de projecten in jouw buurt die onder andere door de Gemeente Den Haag mogelijk zijn gemaakt.
from www.070groenekampioenen.nl

Nieuwe Energie en Groen in Koningsplein e.o.

Alle woningen in Den Haag moeten uiterlijk in 2030 hun warmte en stroom halen uit duurzame energie. Ook in Koningsplein en omstreken. Dat betekent het einde van warmte uit aardgas. We staan voor een enorme uitdaging: er moet veel veranderen. Dat kost tijd en geld, maar biedt ook kansen op een mooiere buurt en stad. We willen samen met buurtbewoners zorgen dat oplossingen gevonden worden die voldoen aan de wensen en eisen van de buurt. Nieuwe energie biedt namelijk ook kansen. Niet alleen op het gebied van groen, ook voor werkgelegenheid, en de sfeer en samenhang in de buurt.
from www.070groenekampioenen.nl

Nieuwe Energie en Groen in Molenwijk en Puntpark

Alle woningen in Den Haag moeten uiterlijk in 2030 hun warmte en stroom halen uit duurzame energie. Ook in de Molenwijk en Puntpark. Dat betekent het einde van warmte uit aardgas. We staan voor een enorme uitdaging: er moet veel veranderen. Dat kost tijd en geld, maar biedt ook kansen op een mooiere buurt en stad. We willen samen met buurtbewoners zorgen dat oplossingen gevonden worden die voldoen aan de wensen en eisen van de buurt. Nieuwe energie biedt namelijk ook kansen. Niet alleen op het gebied van groen, ook voor werkgelegenheid, en de sfeer en samenhang in de buurt.
from www.070groenekampioenen.nl

Isoleer je huis

Isoleren is altijd een goed idee! Je woont niet alleen comfortabeler, je bespaart op deze manier ook flink wat energie en dus ook geld. De investering in het isoleren verdien je dan ook snel weer terug. Je huis isoleren kan op verschillende manieren. Naast dat we je hieronder graag wat tips geven, zijn we ook benieuwd wat jij al doet op het gebied van isoleren.
from www.070groenekampioenen.nl

Deel samen met je buren een Buurauto

Buurauto is de elektrische auto die je deelt met buren of je buurt. Het is er al in verschillenden steden in Nederland waaronder Den Haag (o.a. Regentessekwartier, Vruchtenbuurt, Bezuidenhout). Bewoners van de Archipelbuurt hebben ook interesse en daarom willen wij hier ook graag starten autodelen. Het is makkelijk, duurzaam en voordeliger dan een eigen auto. Bovendien zorgt het voor minder auto’s in de wijk. Het zou mooi zijn als meer inwoners van Den Haag gebruik gaan maken van elektrisch autodelen via Buurauto. Voor een schoon, bereikbaar Den Haag met minder auto’s. Doe je mee?