070 zit vol Groene Kampioenen

In 070 zijn al een hoop initiatieven van Groene Kampioenen. Kijk op de kaart voor initiatieven in jouw buurt, of doe mee met een project van een Haagse organisatie.

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Haagse projecten

Thema's : Eten & drinken Sorteer op
from www.070groenekampioenen.nl

Kook op inductie

Koken op een inductiekookplaat wordt steeds populairder. Het is de meest veilige en energiezuinige optie en gemakkelijker dan je denkt. Kijk op de kaart welke initiatieven jou meer kunnen vertellen over het koken op inductie en lees de feiten over inductie koken die je misschien nog niet wist!
from www.070groenekampioenen.nl

Openbare Tapkranen

Dunea heeft al sinds jaar en dag openbare tapkranen staan op plaatsen waar in de directe omgeving geen drinkwater voor handen is. Bij deze openbare tapkranen kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis drinkwater tappen. Dunea wil samen met gemeenten meer tapkranen plaatsen in het publieke domein. Er valt namelijk veel CO2 te besparen als mensen niet langer flesjes water kopen en vervolgens weggooien, maar recyclebare flesjes bij een watertappunt steeds opnieuw vullen lekker én gezond drinkwater. Een besparing die per tapkraan zomaar kan oplopen tot 5.000 kilo C02 per jaar! Doe met ons mee en vul je flesje met kraanwater!
from www.070groenekampioenen.nl

Steun de imker en eet lokale honing

Bijen zijn hartstikke belangrijk voor de natuur. Als bijen van bloem naar bloem vliegen zorgen ze voor de kruisbestuiving. Hierdoor groeien er meer en betere vruchten. Die mensen en dieren nodig hebben om te leven. Zonder de zorg van een imker kan een bijenvolk in Nederland door gebrek aan voedsel of ziekten niet overleven. Voor de zorg die de imker geeft, krijgt de imker wat terug. Namelijk honing. Bekijk hier wat jij al kan doen om de imker en de bij te steunen!
from www.070groenekampioenen.nl

Ga slim om met afval uit de buurt

Het overschot aan afval is een wereldwijd probleem. Wat je kan doen om afval te verkleinen is door zelf geen plastic meer te gebruiken, je afval te scheiden én om het bestaande afval op te ruimen en te hergebruiken. Bekijk wat jij in jouw buurt al kan doen om hier aan bij te dragen of start jouw eigen initiatief!
from www.070groenekampioenen.nl

Evenementen in jouw buurt

In Den Haag vinden er steeds meer evenementen plaats op het gebied van duurzaamheid. Evenementen om kennis uit te wisselen, maar ook om duurzame lokale ondernemers te ontdekken en meer te leren over het verduurzamen van de stad. Hier vind je de evenementen uit jouw buurt!
from www.070groenekampioenen.nl

Eet minder vlees

Het dagelijks minder eten van vlees heeft een enorm positief effect op mens, dier en milieu. Het verlaagt de uitstoot van Co2, het zorgt voor het verminderen van boskappen en watergebruik. Ben je eigenlijk wel gek op vlees en vind je het lastig om dit te laten staan? Probeer het dan in ieder geval te verminderen. Wordt een flexetariër door afwisselend vlees, vis en vegetarisch te eten. Op deze plekken in Den Haag kun jij gemakkelijk een heerlijk Vega(n) gerecht scoren! Heb je zelf nog goede tips? Laat het ons weten!