070 zit vol Groene Kampioenen

In 070 zijn al een hoop initiatieven van Groene Kampioenen. Kijk op de kaart voor initiatieven in jouw buurt, of doe mee met een project van een Haagse organisatie.

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Haagse projecten

Thema's : Hergebruik & afval Sorteer op
from www.070groenekampioenen.nl

Haal een gratis NEE-NEE of NEE-JA sticker op

Bij Het loket van Duurzaam Den Haag kun je een gratis NEE-JA sticker of NEE-NEE sticker halen. Dat bespaart je flink wat trips naar de papierbak. Elk jaar krijgen we meer reclamefolders in onze brievenbus. Belanden ze bij jou ook ongelezen bij het oud papier? Vraag vraag een sticker aan en haal ‘m op bij ons loket in de buurt!
from www.070groenekampioenen.nl

Repareer je spullen bij Repair Café Den Haag

Repair Café Den Haag is een (soms meer dan) maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die liever dingen repareert dan weggooit. Wij repareren uiteenlopende gebruiksvoorwerpen. Het meest succesvol zijn textiel, keuken- en andere huishoudelijke (elektrische) apparaten, oudere geluidsapparatuur, verlichting en laptops (Windows door Linux vervangen). Bekijk de kaart op welke vaste plekken we staan. Daarnaast reizen we door heel Den Haag, zie voor de komende datum onze website.
from www.070groenekampioenen.nl

Openbare Tapkranen

Dunea heeft al sinds jaar en dag openbare tapkranen staan op plaatsen waar in de directe omgeving geen drinkwater voor handen is. Bij deze openbare tapkranen kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis drinkwater tappen. Dunea wil samen met gemeenten meer tapkranen plaatsen in het publieke domein. Er valt namelijk veel CO2 te besparen als mensen niet langer flesjes water kopen en vervolgens weggooien, maar recyclebare flesjes bij een watertappunt steeds opnieuw vullen lekker én gezond drinkwater. Een besparing die per tapkraan zomaar kan oplopen tot 5.000 kilo C02 per jaar! Doe met ons mee en vul je flesje met kraanwater!
from www.070groenekampioenen.nl

Deel spullen met de buren

80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan 1x per maand. Waarom zouden we deze spullen allemaal kopen als we dit ook uit de buurt kunnen lenen? Je leert zo niet alleen je buren nog iets beter kennen, je draagt ook bij aan minder verspilling, minder uitstoot en minder afval! Dat is nog eens een win, win, win situatie! Bekijk hier hoe jij iets uit de buurt kan lenen of start zelf een initiatief!
from www.070groenekampioenen.nl

Draag je kleding duurzaam

Wist je dat we 400% meer kleding kopen dan 20 jaar geleden? Dat is veel he! Over de term Fast Fasion heb je vast ook weleens gehoord. Kleding die in razend tempo wordt gemaakt en binnen no time ook weer wordt weg gegooid. Dit dit heeft een nadelig effect op de makers van de kleding, maar ook op de natuur. Gelukkig zijn er steeds meer merken en winkels die hun best doen om eerlijker en duurzamer kleding te produceren. En wat dacht je van tweedehands kleding? Door bewust te kiezen voor duurzame kleding draag jij zo ook je steentje bij en ben je nooit meer “uit de mode”!
from www.070groenekampioenen.nl

Ga slim om met afval uit de buurt

Het overschot aan afval is een wereldwijd probleem. Wat je kan doen om afval te verkleinen is door zelf geen plastic meer te gebruiken, je afval te scheiden én om het bestaande afval op te ruimen en te hergebruiken. Bekijk wat jij in jouw buurt al kan doen om hier aan bij te dragen of start jouw eigen initiatief!
from www.070groenekampioenen.nl

Duurzame werkgroepen in de buurt

Den Haag kent tientallen duurzame werkgroepen in verschillende buurten. Deze werkgroepen bestaan uit enthousiaste bewoners die hun buurt groen, duurzaam en toekomstbestendig willen maken. Bekijk of er een werkgroep bij jou in de buurt zit!