070 zit vol Groene Kampioenen

In 070 zijn al een hoop initiatieven van Groene Kampioenen. Kijk op de kaart voor initiatieven in jouw buurt, of doe mee met een project van een Haagse organisatie.

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Haagse projecten

Thema's : Natuur & landbouw Sorteer op
from www.070groenekampioenen.nl

Nieuwe Energie en Groen in Koningsplein e.o.

Alle woningen in Den Haag moeten uiterlijk in 2030 hun warmte en stroom halen uit duurzame energie. Ook in Koningsplein en omstreken. Dat betekent het einde van warmte uit aardgas. We staan voor een enorme uitdaging: er moet veel veranderen. Dat kost tijd en geld, maar biedt ook kansen op een mooiere buurt en stad. We willen samen met buurtbewoners zorgen dat oplossingen gevonden worden die voldoen aan de wensen en eisen van de buurt. Nieuwe energie biedt namelijk ook kansen. Niet alleen op het gebied van groen, ook voor werkgelegenheid, en de sfeer en samenhang in de buurt.
from www.070groenekampioenen.nl

Nieuwe Energie en Groen in Molenwijk en Puntpark

Alle woningen in Den Haag moeten uiterlijk in 2030 hun warmte en stroom halen uit duurzame energie. Ook in de Molenwijk en Puntpark. Dat betekent het einde van warmte uit aardgas. We staan voor een enorme uitdaging: er moet veel veranderen. Dat kost tijd en geld, maar biedt ook kansen op een mooiere buurt en stad. We willen samen met buurtbewoners zorgen dat oplossingen gevonden worden die voldoen aan de wensen en eisen van de buurt. Nieuwe energie biedt namelijk ook kansen. Niet alleen op het gebied van groen, ook voor werkgelegenheid, en de sfeer en samenhang in de buurt.
from www.070groenekampioenen.nl

Doe je boodschappen duurzaam en verbouw je eigen groente en fruit

Wat is er nou lekkerder dan je eigen biologische groente en fruit uit eigen tuin, balkon of indoor moestuintje?! Het is niet alleen hartstikke gezond en leuk, je draagt zo ook je steentje bij aan het verduurzamen van jouw omgeving! Heb je niet zulke groene vingers? Dan heb je vast iets aan onze tips om zelf een moestuintje te starten of ontdek op onze kaart waar jij jouw lokale en biologische boodschappen kan scoren! Doe je mee?!
from www.070groenekampioenen.nl

Buurteam Energierijk Moerwijk

Alle woningen in Den Haag moeten uiterlijk in 2030 hun warmte en stroom halen uit duurzame energie. Ook in Moerwijk-Oost. Dat betekent het einde van warmte uit aardgas. We staan voor een enorme uitdaging: er moet veel veranderen. Dat kost tijd en geld, maar biedt ook kansen op een mooiere buurt en stad. We willen samen met buurtbewoners zorgen dat oplossingen gevonden worden die voldoen aan de wensen en eisen van de buurt. Nieuwe energie biedt namelijk ook kansen. Niet alleen op het gebied van groen, ook voor werkgelegenheid, en de sfeer en samenhang in de buurt.
from www.070groenekampioenen.nl

Vergroen je buurt

Groen in de buurt is niet alleen mooi, het is ook heel belangrijk voor de klimaatbestendigheid van de stad en de leefbaarheid voor jou als inwoner. Groen zorgt voor minder wateroverlast, werkt verkoelend in de zomer en zorgt voor biodiversiteit. Denk aan parkjes, tuintjes en andere groene plekjes om te spelen of ontspannen. Maar ook groene daken en gevels dragen hier aan bij. Hoe groen is jouw buurt? Ontdek het op de kaart of start jouw eigen groene initiatief!
from www.070groenekampioenen.nl

Draag je kleding duurzaam

Wist je dat we 400% meer kleding kopen dan 20 jaar geleden? Dat is veel he! Over de term Fast Fasion heb je vast ook weleens gehoord. Kleding die in razend tempo wordt gemaakt en binnen no time ook weer wordt weg gegooid. Dit dit heeft een nadelig effect op de makers van de kleding, maar ook op de natuur. Gelukkig zijn er steeds meer merken en winkels die hun best doen om eerlijker en duurzamer kleding te produceren. En wat dacht je van tweedehands kleding? Door bewust te kiezen voor duurzame kleding draag jij zo ook je steentje bij en ben je nooit meer “uit de mode”!
from www.070groenekampioenen.nl

Steun de imker en eet lokale honing

Bijen zijn hartstikke belangrijk voor de natuur. Als bijen van bloem naar bloem vliegen zorgen ze voor de kruisbestuiving. Hierdoor groeien er meer en betere vruchten. Die mensen en dieren nodig hebben om te leven. Zonder de zorg van een imker kan een bijenvolk in Nederland door gebrek aan voedsel of ziekten niet overleven. Voor de zorg die de imker geeft, krijgt de imker wat terug. Namelijk honing. Bekijk hier wat jij al kan doen om de imker en de bij te steunen!
from www.070groenekampioenen.nl

Pak een Eneco StukjeZon® mee

Zonne-energie is de toekomst, en de toekomst is van ons allemaal. Bij Eneco kan iedereen dus een beetje zon meepakken, hoe of waar je ook woont, en wat voor dak je ook hebt. Kies nu voor een Eneco StukjeZon® en doe mee!