070 zit vol Groene Kampioenen

In 070 zijn al een hoop initiatieven van Groene Kampioenen. Kijk op de kaart voor initiatieven in jouw buurt, of doe mee met een project van een Haagse organisatie.

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Haagse projecten

Thema's : Water Sorteer op
from www.070groenekampioenen.nl

Openbare Tapkranen

Dunea heeft al sinds jaar en dag openbare tapkranen staan op plaatsen waar in de directe omgeving geen drinkwater voor handen is. Bij deze openbare tapkranen kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis drinkwater tappen. Dunea wil samen met gemeenten meer tapkranen plaatsen in het publieke domein. Er valt namelijk veel CO2 te besparen als mensen niet langer flesjes water kopen en vervolgens weggooien, maar recyclebare flesjes bij een watertappunt steeds opnieuw vullen lekker én gezond drinkwater. Een besparing die per tapkraan zomaar kan oplopen tot 5.000 kilo C02 per jaar! Doe met ons mee en vul je flesje met kraanwater!
from www.070groenekampioenen.nl

Draag je kleding duurzaam

Wist je dat we 400% meer kleding kopen dan 20 jaar geleden? Dat is veel he! Over de term Fast Fasion heb je vast ook weleens gehoord. Kleding die in razend tempo wordt gemaakt en binnen no time ook weer wordt weg gegooid. Dit dit heeft een nadelig effect op de makers van de kleding, maar ook op de natuur. Gelukkig zijn er steeds meer merken en winkels die hun best doen om eerlijker en duurzamer kleding te produceren. En wat dacht je van tweedehands kleding? Door bewust te kiezen voor duurzame kleding draag jij zo ook je steentje bij en ben je nooit meer “uit de mode”!
from www.070groenekampioenen.nl

Vang het regenwater op in een regenton

Bespaar drinkwater door een regenton in je tuin te zetten. Vang het water op en geef dit aan je planten. Het is niet alleen de goedkoopste oplossing voor het opvangen van regenwater, het is ook heel simpel! Heb je ervaring met het gebruik van een regenton? Doe mee en deel jou kennis met anderen!
from www.070groenekampioenen.nl

Duurzame werkgroepen in de buurt

Den Haag kent tientallen duurzame werkgroepen in verschillende buurten. Deze werkgroepen bestaan uit enthousiaste bewoners die hun buurt groen, duurzaam en toekomstbestendig willen maken. Bekijk of er een werkgroep bij jou in de buurt zit!