070 zit vol Groene Kampioenen

In 070 zijn al een hoop initiatieven van Groene Kampioenen. Kijk op de kaart voor initiatieven in jouw buurt, of doe mee met een project van een Haagse organisatie.

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Haagse projecten

Thema's Sorteer op
from www.070groenekampioenen.nl

Haal een gratis NEE-NEE of NEE-JA sticker op

Bij Het loket van Duurzaam Den Haag kun je een gratis NEE-JA sticker of NEE-NEE sticker halen. Dat bespaart je flink wat trips naar de papierbak. Elk jaar krijgen we meer reclamefolders in onze brievenbus. Belanden ze bij jou ook ongelezen bij het oud papier? Vraag vraag een sticker aan en haal ‘m op bij ons loket in de buurt!
from www.070groenekampioenen.nl

Deel samen met je buren een Buurauto

Buurauto is de elektrische auto die je deelt met buren of je buurt. Het is er al in verschillenden steden in Nederland waaronder Den Haag (o.a. Regentessekwartier, Vruchtenbuurt, Bezuidenhout). Bewoners van de Archipelbuurt hebben ook interesse en daarom willen wij hier ook graag starten autodelen. Het is makkelijk, duurzaam en voordeliger dan een eigen auto. Bovendien zorgt het voor minder auto’s in de wijk. Het zou mooi zijn als meer inwoners van Den Haag gebruik gaan maken van elektrisch autodelen via Buurauto. Voor een schoon, bereikbaar Den Haag met minder auto’s. Doe je mee?
from www.070groenekampioenen.nl

Advies van Hou van je Huis

Bij Hou van je Huis krijg je advies over duurzame oplossingen in je woning. Zowel in de pop-up stores als via de e-mail.
from www.070groenekampioenen.nl

Schakel de hulp in van een energieadviseur

Maak een afspraak met een energieadviseur uit jouw buurt! Hiermee verlaag je niet alleen je eigen energierekening, maar draag je ook bij aan het verduurzamen van de stad.
from www.070groenekampioenen.nl

Kook op inductie

Koken op een inductiekookplaat wordt steeds populairder. Het is de meest veilige en energiezuinige optie en gemakkelijker dan je denkt. Kijk op de kaart welke initiatieven jou meer kunnen vertellen over het koken op inductie en lees de feiten over inductie koken die je misschien nog niet wist!
from www.070groenekampioenen.nl

Repareer je spullen bij Repair Café Den Haag

Repair Café Den Haag is een (soms meer dan) maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die liever dingen repareert dan weggooit. Wij repareren uiteenlopende gebruiksvoorwerpen. Het meest succesvol zijn textiel, keuken- en andere huishoudelijke (elektrische) apparaten, oudere geluidsapparatuur, verlichting en laptops (Windows door Linux vervangen). Bekijk de kaart op welke vaste plekken we staan. Daarnaast reizen we door heel Den Haag, zie voor de komende datum onze website.
from www.070groenekampioenen.nl

Steun de imker en eet lokale honing

Bijen zijn hartstikke belangrijk voor de natuur. Als bijen van bloem naar bloem vliegen zorgen ze voor de kruisbestuiving. Hierdoor groeien er meer en betere vruchten. Die mensen en dieren nodig hebben om te leven. Zonder de zorg van een imker kan een bijenvolk in Nederland door gebrek aan voedsel of ziekten niet overleven. Voor de zorg die de imker geeft, krijgt de imker wat terug. Namelijk honing. Bekijk hier wat jij al kan doen om de imker en de bij te steunen!
from www.070groenekampioenen.nl

Verwarm je huis duurzaam

Een grote energieverbruiker in huis is de verwarming. Bijna 50% van je energierekening bestaat namelijk uit kosten voor verwarming. Door op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water te verwarmen loon je niet alleen het klimaat, ook je portemonnee heeft baat bij het duurzaam verwarmen van je huis. Da's nog eens een win-win! Kijk op de kaart wat jij al kan doen om je huis op een duurzame(re) manier te verwarmen.