Buurtenergie Statenkwartier

Buurtenergie Statenkwartier zet zich in om het Statenkwartier meer duurzaam te maken. Door te informeren over en te stimuleren tot het doen van maatregelen ter vermindering van het energieverbruik en het verbeteren van het binnenklimaat van woningen. Buurtenergie Statenkwartier werkt hiervoor samen met het Wijkoverleg Statenkwartier en andere bewonersorganisaties, de overheid en particuliere initiatiefnemers.

Heeft u ook belangstelling om de wijk meer duurzaam te maken? Doe mee en stuur ons een bericht!

×
My Popup

    Aan dit initiatief zijn nog geen updates toegevoegd.

Meer over dit project

Duurzame Haagse warmte

Den Haag Energie
from www.070groenekampioenen.nl

Over dit project

In dit initiatief zetten bewoners, de gemeente en Duurzaam Den Haag zich samen met andere partijen in, om verschillende warmteprojecten uit de stad te versnellen en te realiseren. Doe jij mee? Door dit met elkaar te doen kan een duurzame energietransitie echt op gang komen.

Team

Lennart van der Linde

Buurtman

Wie doen er mee?

3 Groene Kampioenen

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup
 

Den Haag wil in 2030 een klimaatneutrale stad zijn. Dit betekent dat we onze CO2-uitstoot vanaf nu drastisch moeten verminderen. Ongeveer 40% van de CO2-uitstoot in Den Haag komt voor rekening van de 250.000 Haagse woningen en gebouwen. We koken op gas en verwarmen onze huizen met een cv-ketel op aardgas. Daarmee pompen we een grote hoeveelheid CO2 de lucht in. Willen we Den Haag boven de zeespiegel houden en de doelstelling van klimaatneutraal in 2030 halen, dan moeten we stoppen met het gebruiken van aardgas in woningen en grootschalig overstappen op een alternatief.

Haags Warmte Initiatief

De gemeente heeft een Haagse aanpak ontwikkeld voor een duurzame energietransitie: het Haags Warmte Initiatief (HWI). In dit initiatief zetten bewoners, Duurzaam Den Haag en de gemeente zich samen met andere partijen in, om verschillende warmteprojecten uit de stad te versnellen en te realiseren. Alleen zo kan een duurzame energietransitie echt op gang komen. De ambitie: binnen 13 jaar een duurzame warmtevoorziening creëren, waarmee we de CO2-uitstoot van het warmtegebruik van woningen met 100% kunnen verminderen. 

Werkgroep Duurzame Haagse Warmte

De werkgroep Duurzame Haagse Warmte is een samenwerking tussen stichting Duurzaam Den Haag en bewonersinitiatieven, in opdracht van de gemeente. 

Aangesloten bewonersinitiatieven:

De werkgroep komt sinds najaar 2016 gemiddeld eens per vijf weken bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen en die verder te ontwikkelen. Dit doen we door kennissessies met diverse warmte-experts en excursies naar leerzame voorbeeldprojecten. In 2018 ondersteunt Duurzaam Den Haag de bewonersinitiatieven bij het ontwikkelen van een voorbeeldproject in hun wijk en het organiseren van warmte-dialogen met hun mede-wijkbewoners en andere belanghebbenden, zoals bv Stedin (als netbeheerder), Eneco (als warmteleverancier), woningcorporaties en gemeente.

Benieuwd naar wat er zoal besproken wordt tijdens zo'n bijeenkomst? Lees hier de verslagen terug:

Haagse Warmte van onderop

Op 18 december 2017 werd het Haags Warmte Manifest overhandigd aan wethouder Joris Wijsmuller. Dit manifest, geschreven en getekend door 14 bewonersinitiatieven, is een samenvatting van bewonerswensen en een stem van onderop. Doel van het manifest? De warmtetransitie versnellen, en zo helpen aan de ambitie om Den Haag in in 2030 klimaatneutraal te maken. Wil jij ook je stem laten horen? Teken hier het manifest!

Belangrijke stukken