Isoleer je huis

Den Haag Wonen & leven , Energie
from www.070groenekampioenen.nl

Over dit project

Isoleren is altijd een goed idee! Je woont niet alleen comfortabeler, je bespaart op deze manier ook flink wat energie en dus ook geld. De investering in het isoleren verdien je dan ook snel weer terug. Je huis isoleren kan op verschillende manieren. Naast dat we je hieronder graag wat tips geven, zijn we ook benieuwd wat jij al doet op het gebied van isoleren.

Team

Denise Beugelsdijk

Team

Wie doen er mee?

3 Groene Kampioenen
1 organisatie

Van de vloer tot de zolder: dit zijn onze tips om je huis beter te isoleren.

Vloerisolatie
Een goed geïsoleerde vloer levert bij een gemiddelde woning al snel een besparing tussen 125 en 150 euro aan stookkosten.Vloerisolatie wordt over het algemeen aangebracht in de kruipruimte. Heb je een kruipruimte? Isoleer deze dan. Er zijn veel mogelijkheden, zelfs voor een zeer krappe kruipruimte.

Investeringen die je doet om de vloer van een woning te isoleren, verdienen zich tussen de vier en tien jaar terug.

 

Muurisolatie
Muurisolatie kun in drie methoden onderverdelen:
·      Spouwmuren
·      Isolatie aan de buitenzijde
·      Isolatie aan de binnenzijde

Een niet-geïsoleerde spouwmuur isoleert eigenlijk al een beetje, omdat de stilstaande lucht in de spouw warmte niet goed geleidt. Door de spouwmuur op te vullen met glas- of steenwol, schuim of piepschuimbolletjes, houw je de lucht nog beter op zijn plek. Zo wordt de spouwmuur een warme jasje voor je huis!

Pak je hele huis in door de buitenkant van de muren te isoleren. Deze vorm van isolatie is kostbaar, maar levert wel meer rendement op dan spouwmuurisolatie. Omdat je de buitenkant van je huis veranderd, kan het zijn dat je een vergunning van de gemeente nodig hebt. Check dit dus altijd van te voren. 

Als de muur niet aan de buitenkant geïsoleerd kan worden, dan is het een goede optie om je muur een extra laag aan de binnenkant te geven. Dit kan met glaswol, steenwol of hardschuim. Je levert wat ruimte aan de binnenkant van je huis in, maar krijgt er een comfortabel huis met een lager energieverbruik voor terug!

 

Isolatieglas 
Wanneer je geen dubbelzijdig glas in huis hebt, zou je kunnen overwegen om Isolatieglas laten installeren. Isolatieglas is namelijk moeilijk zelf te installeren. Soorten glas die beter isoleren dan enkel glas worden isolatieglas genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten met een open ruimte die gevuld is met lucht of gas. Je hebt verschillende soorten Isolatieglas waaronder het bekende dubbelglas. Maar ook driedubbelglas en voorzetramen. 

Kun je geen dubbelglas laten plaatsen, dan zijn voorzetramen een goed alternatief. Er hoeft niets aan de bestaande ramen te gebeuren. Aan de binnenzijde of buitenzijde wordt aan het kozijn een extra glas- of kunststofpaneel gemonteerd. Je kunt ze eenvoudig demonteren, wat het schoonhouden van het kozijn en voorzetraam makkelijk maakt. 

Dak Isolatie 
Een goed geïsoleerd dak kan de stookkostenrekening jaarlijks 500 euro besparen. Voor een goede isolatie is het verstandig een advies op maat aan te vragen bij een erkende aannemer. Je kunt zelf de binnenkant van een pannendak isoleren met een dikke laag glaswol. Wil je het professioneler aanpakken? Laat je dan adviseren door specialist. 


Wanneer je graag extra isolatie toe wil voegen aan je huiskun je vandaag al beginnen met het volgende: 

 • Ga voor verduisterende gordijnen. Hoe dikker de stof hoe meer de stof isoleert. 
   
 • Vul scheuren in het kozijn op.
   
 • Ventileer je huis. Buitenlucht is droger dan de lucht binnen in het huis. Droge lucht verwarmt sneller dan vochtige lucht. 
   
 • Leg een lekker warm vloerkleed op de grond.
   
 • Verwarm alleen de kamer waar je regelmatig verblijft en sluit ramen en deuren. Dan blijft de warmte in de kamer. 
   
 • Vervang je holle deuren voor massief hout.
   
 • Plaats tochtstrips onder je deuren.Om de tochtplaatsen te ontdekken, loop je met een brandende kaars langs kozijnen en kieren. Op de plaatsen waar de vlam van de kaars gaat flikkeren, is er sprake van tocht.

Heb jij nog isolatietips? Zo ja, welke zou je anderen dan adviseren?


Bijdragen door organisaties

Isolatiespecialist.com

Wachten op koude winters hoeft niet. Begin vandaag met het besparen van geld en haal meer rendement dan de gemiddelde spaarrekening. Vraag nu een offerte aan! Kiest u voor besparen met Isolatiespecialist.com dan krijgt u een mooie fles Von Buhl. Warm verdiend en koud gedronken komt hij het beste tot zijn recht!