Nieuwe Energie en Groen in Molenwijk en Puntpark

Den Haag Wonen & leven , Natuur & landbouw , Energie
from www.070groenekampioenen.nl

Over dit project

Alle woningen in Den Haag moeten uiterlijk in 2030 hun warmte en stroom halen uit duurzame energie. Ook in de Molenwijk en Puntpark. Dat betekent het einde van warmte uit aardgas. We staan voor een enorme uitdaging: er moet veel veranderen. Dat kost tijd en geld, maar biedt ook kansen op een mooiere buurt en stad. We willen samen met buurtbewoners zorgen dat oplossingen gevonden worden die voldoen aan de wensen en eisen van de buurt. Nieuwe energie biedt namelijk ook kansen. Niet alleen op het gebied van groen, ook voor werkgelegenheid, en de sfeer en samenhang in de buurt.

Team

Tom G

Wie doen er mee?

6 Groene Kampioenen

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

De Haagse droom van 2030… begint vandaag

In 2030 wil Den Haag een stad zijn die is aangepast aan het veranderende klimaat. Een stad zonder aardgas en zonder elektriciteit uit fossiele, vervuilende brandstoffen. Heel Den Haag over op schone energie en CO₂-neutraal. Dit betekent dat we anders moeten omgaan met energie en groen. Die omslag naar duurzame energiebronnen, die transitie, die gaat nu van start. 

De buurt bestuurt

Duurzaam Den Haag wil dat de buurt zèlf (be)stuurt en bepaalt hoe de transitie naar ‘Nieuwe energie en groen in de buurt’ gaat verlopen. Met directe meerwaarde voor die buurt: betaalbare energie, nieuwe banen, versterking van de lokale economie en een mooie, gezonde en veilige leefomgeving. Met de wensen en kracht van de bewoners centraal. Samen met de Gemeente Den Haag, woningcorporaties en andere belangrijke partners in die transitie.  

Want alleen samen kunnen we werken aan die schone, veilige, klimaatneutrale stad en buurt. Die heerlijk is om in te wonen, werken en leven. Voor onze eigen toekomst èn die van onze kinderen. 

Heb je vragen of ideeën? Neem contact op met Tom Golder, tom@duurzaamdenhaag.nl, 06-10 65 30 77