Steun de imker en eet lokale honing

Den Haag Natuur & landbouw , Delen & samenleving , Eten & drinken
from www.070groenekampioenen.nl

Over dit project

Bijen zijn hartstikke belangrijk voor de natuur. Als bijen van bloem naar bloem vliegen zorgen ze voor de kruisbestuiving. Hierdoor groeien er meer en betere vruchten. Die mensen en dieren nodig hebben om te leven. Zonder de zorg van een imker kan een bijenvolk in Nederland door gebrek aan voedsel of ziekten niet overleven. Voor de zorg die de imker geeft, krijgt de imker wat terug. Namelijk honing. Bekijk hier wat jij al kan doen om de imker en de bij te steunen!

Team

Amber van der Lans

Team

Denise Beugelsdijk

Team

Wie doen er mee?

2 Groene Kampioenen

Initiatieven bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

De bij zorgt niet alleen voor de productie van honing, het is ook een belangrijke bestuiver. Bijen bestuiven de bloemen van allerlei planten en zorgen er voor dat er meer vruchten aan planten en bomen groeien. Zo is de bij ontzettend belangrijk voor de natuur en onze voedsel voorziening. 

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er steeds minder bijen in de vrije natuur zijn. Om er voor te zorgen dat de bijen niet uitsterven, kun je zelf al kleine stappen ondernemen. Voorzie bijvoorbeeld je tuin van bloemen en planten. Zo kun je tijdens Operatie Steenbreek een steen uit je tuin inleveren voor een plant! 

Maar je kan ook de imker uit je buurt steunen door lokale honing te kopen. Verspreid door heel Den Haag zijn imkers actief met bijen houden en de honing daarvan wordt verkocht. Velen van deze imkers zijn lid van de Imkersvereniging Den Haag, wat meteen het eerste adresje is voor lokale honing! 

 

Imkersvereniging Den Haag 

Iedere 1e zondag van de maand van april t/m oktober, tussen 12-16 uur kan je bij de Leidsestraatweg 51 terecht voor honing en andere producten als kaarsen van bijenwas en honingbonbons.